e
هدف از راه اندازی این وب سایت آموزشی، کمک کردن به علاقه مندان به یادگیری علم الکترونیک و میکروکنترلر بوده بخصوص دانش آموزان و دانشجویان که برای پیدا کردن مطلب مورد نظر خود سایتهای گوناگونی را جستجو میکنند که در نهایت به هدف خود نمی رسند، در این وب سایت سعی براین است که آموزش از پایه شروع شود. در ادامه با مثالهای نحوه استفاده از قطعات الکترونیک و عیب یابی آنها آموزش داده خواهد شد. همچنین پروژه های برای آموزش قرار داده شده است.
اسماعیل بخش زاد محمودی
09118315058
09336485452
09373054607
09390617786
telegram.me/Electronic_iran کانال
Esmail_bakhshzad@yahoo.com esmail2bakhshzad@gmail.com
محافظ تمام دیجیتال هوشمند وسایل برقی ( یخچال و فریزر- صوتی تصویری-کامپیوتر )
منبع تغذیه 0-32 ولت 0-5 آمپر قابل افزایش تا 0-20 آمپر (Power supply 0-5A 0-20A)
مدار کنترل کننده هوشمند تپ چنجر ترانس قدرت 63 کیلو ولت سه فاز
هشدار دهنده نشت گاز شهری و دود همراه با قطع خودکار گاز و برق
محافظت از سطح ولتاژ شارژ- جریان شارژ و دمای باطری های UPS تا 200 آمپر
محافظت و کنترل حد جریان سه فاز 0-200 آمپر در سه رنج کاری
کنترل و راه اندازی سروموتورهای الکتریکی و موتور DC و موتور ﭘله ای
قفل الکترونیکی هوشمند توسط تاچ لمسی (Touch Screen)
تابلوی روان با ماتریس 32*8 ارسال پیام متنی از طریق کامپیوتر
طراحی و ساخت فانکشن ژنراتور با کنترل لمسی توسط (Touch Screen)
محافظت و کنترل ولتاژ و جریان خروجی از مدار AC / DC
کنترل دور موتورهای الکتریکی و اعمال موج PWM و از طرق رابط تاچ ﭘد و LCDگرافیکی (Touch Screen)
پروژه مدار آشکارساز نشت گازمتان و گاز بوتان و LPG سنسور MQ
پروژه کنترل و محافظت دیجیتال ولتاژ
پروژه منبع تغذیهDigital 0-42V 5A
ولتمتر و آمپرمتر دیجیتال با AVR
برنامه نویسی میکروکنترلر 52 & 8051
مدار مبدل آنالوگ به دیجیتال ADC
کاربرد تراشه TTL 74HC573 در تابلو روان LED
مبدل آنالوگ به دیجیتال ADC میکرو کنترل AVR
کاربرد تراشه TTL74541 در ولتمتر دیجیتال با AVR
کاربرد تراشه رگلاتور ولتاژ LM723
تقویت کننده تفاضلی Single Operational Amplifier
استفاده از ترانزیستور برای سویچ کردن Switching Transistor
برنامه راه اندازی موتور پله ای Stop Motor
گذرگاه ارتباط دو سیمه میکرو کنترلر AVR – SPI
www.powerengineering.blogfa.com
الکترونیک مقدماتی
الکترونیک صنعتی
میکرو الکترونیک AVR
برنامه نویسی Assembl
1.پروژه آزمایشگر میکروکنترلر 8051-52
2.پروژه آزمایشگر میکروکنترلر PIC
3.پروژه ساعت RTC با میکرو 8051
4.محافظ تمام دیجیتال هوشمند AVR
5.پروژه LED-Stopper 7x20میکرو AVR
6.پروژه Digital Clock LED 32x8 AVR
7.پروژه Digital Voltmeter-Ammeter
8.پروژه منبع تغذیه Digital Power Supply 0-42V 5A
9.پروژه کنترل و محافظت دیجیتال ولتاژ خروجی AC/DC
10.پروژه ساعت دیجیتال RTC با AVR
11.پروژه مدار آشکارساز نشت گازمتان و گاز بوتان و LPG سنسور MQ
13.محافظت و کنترل ولتاژ و جریان خروجی از مدار AC / DC
14.طراحی و ساخت فانکشن ژنراتور با کنترل لمسی توسط (Touch Screen)
15.تابلوی روان با ماتریس 32*8 ارسال پیام متنی از طریق کامپیوتر
16.قفل الکترونیکی هوشمند توسط تاچ لمسی (Touch Screen)
17.کنترل و راه اندازی سروموتورهای الکتریکی و موتور DC و موتور ﭘله ای
18.محافظت و کنترل حد جریان سه فاز 0-200 آمپر در سه رنج کاری
19.محافظت از سطح ولتاژ شارژ- جریان شارژ و دمای باطری های UPS تا 200 آمپر
20. پروژه کنترل دور و زاویه چرخش موتور های گیربکس دار
21. محافظ ولتاژ برق شهر تایمر دار 30 آمپری
22.هشدار دهنده نشت گاز شهری و دود همراه با قطع خودکار گاز و برق
23. مدار کنترل کننده هوشمند تپ چنجر ترانس قدرت 63 کیلو ولت سه فاز
24. منبع تغذیه 0-32 ولت 0-5 آمپر قابل افزایش تا 0-20 آمپر (Power supply 0-5A 0-20A)
25. محافظ تمام دیجیتال هوشمند وسایل برقی ( یخچال و فریزر- صوتی تصویری-کامپیوتر )
1. مقالات در رابطه با سیستم های دیجتال و اطلاعاتی مفید در رابطه با Multimedia Card (MMC – SD)
2. مقالات در رابطه با آموزش میکروکنترلر AVR و PIC و8051-52 و...
دانلود نرم افزارهای کاربردی
1.نرم افزارهای برای میکروکنترلر 8051
2.نرم افزارهای برای میکروکنترلر PIC
3.نرم افزارهای برای میکروکنترلر AVR
ساعت
مقدمه:
این پروژه یک ولتمتر و آمپر دیجیتال با نمایشگر چهار سون سگمنت که بصورت پشت سرهم قرار می گیرند و از این پروژه می توان بعنوان خازن سنج اهم سنج و.... نیز استفاده نمود در این پروژه ولتاژ آنالوگ ورودی توسط یک مدار تضعیف کننده به ورودی مبدل به دیجیتال ADC داده می شود. از تراشه LM336 جهت تثبیت ولتاژ به میزان 2.5 ولت بهره می گیریم. برای کالیبره کردن ولت متر می توان از پتانسیومتر مولوتی ترن موجود در طبقه تضعیف کننده ورودی استفاده نمود. در برنامه نیز جهت کالیبراسیون ثابت های نیز درنظر گرفته شده، مشخصات این دستگاه در زیر درج شده است. پروژه بصورت نیمه رایگان می باشد، اما برای اشخاصی که اطلاعات کافی درمورد تراشه AVR دارند بخش های از این پروژه به زبان Assembly در این سایت همراه با مثال های کاربردی قرار گرفته که می توانند آنها را دانلود و اجرا کنند ازجمله نحوه برنامه نویسی مبدل ADC و .....
برای دیدن در ابعاد واقعی بر روی عکس کلیک کنید.
بلوک دیگرام مدار:
مبدل آنالوگ به دیجیتال میکرو کنترلر AVR:
در حالت کلی دنیای خارج از میکروکنترلر ماهیت آنالوگ (پیوسته) دارد. مبدل های آنالوگ به دیجیتال ADC امکان ارتباط میکروکنترلر با سیگنالهای آنالوگ را فراهم می کند و مبدل DAC یک مقدار دیجیتال را گرفته و متناسب با آن یک ولتاژ آنالوگ تولید می کند. برخی از میکرو کنترلر ها دارای یک واحد داخلی مبدل آنالوگ به دیجیتال هستند که می تواند سیگنالهای آنالوگ بین صفر تا 5 ولت را بدون نیاز به مدارات جانبی به دیجیتال تبدیل کند. در میکرو کنترلرهای خانواده AVR از روش تقریب متوالی برای تبدیل سیگنال های آنالوگ به دیجیتال استفاده می شود.
در تصویر زیر بخش تبدیل برنامه مبدل ADC آورده شد
نحوه نمایش اعداد اعشاری:
هرگاه میکروکنترلر مثلا وقتی ولتاژ رفرنس Refrence یا مرجع آن 5 ولت باشد، بعد از نمونه گیری از ولتاژ و مقایسه آن با ولتاژ رفرنس، یه عدد 10 بیتی بدست خواهد آمد که متناظر با ولتاژ اعمال شده به ورودی مبدل می باشد که اگر ولتاژ 5 ولت یا بیشتر باشد بزرگترین عدد در ده بیت ذخیره می شود یعنی ده تا یک، که در مبنای دهدهی می شود 1023 حالا اگر این عدد بدست آمده را تقسیم بر 1024 کنیم یه کسری بدست خواهد آمد که مقدارش یک عدد بین صفر تا یک هست که نشان میدهد ولتاژ اعمال شده چه کسری از ولتاژ رفرنس می باشد. حالا اگر این عدد را دوباره که تعداد زیادی هم اعشار داره، ضربدر ولتاژ رفرنس 5V بکنیم به ولتاژ اعمال شده به ADC خواهیم رسید که باز اعشاراش خیلی زیاد میباشد که توسط تغییراتی در برنامه نویسی این مشکل نیز حل خواهد شد.
توجه: برای ولتاژ مرجع 5 ولت مانند متن بالا عمل می کنیم برای ولتاژ مرجع 2.56V مانند زیر عمل خواهیم کرد:
تصویر زیر خلاصه متن بالا را در برنامه شامل می شود
شرح سخت افزار مدار:
تراشه اصلی میکروکنترلر ATmega8 که شرح آن در بخشهای دیگر همین سایت همراه با دیتاشت آورده شده بخش دیگری از مدار یک تراشه از خانواده TTL74HC541 می باشد که دارای هشت راه انداز خط غیر معکوس کننده با خروجی های سه حالته است. داده اعمالی به ورودی های D به شکل غیر معکوس شده در خروجی های مربوطه ظاهر می شود. برای عملکرد عادی دو ورودی فعال کننده G1 و G2 باید صفر باشند. اگر یک یا هر دو ورودی فعال کننده یک شود، همه خروجی ها به حالت امپدانس بالا می روند. همه ورودی های راه انداز دارای خاصیت اشمیت تریگر هستند. بنابراین تراشه می تواند بعنوان یک گیرنده برای سیگنال های روی خطوط نویز دار به کار رود تنها نوع LS سرعت بالا دارای این خاصیت است که نایاب تر و گران تر نیز می باشد. ورودی ها و خروجی های متناظر در دو طرف تراشه مقابل هم قرار گرفته اند تا نقشه مدار چاپی PCB ساده تر گردد. خروجی ها در حالت یک منطقی می توانند تا 15mA جریان را تأمین نمایند و در حالت صفر منطقی می توانند تا 24mA جریان را دریافت نمایند.
لینک دانلود دیتاشت راه انداز خط :TTL74HC541
Data sheet_ Octal 3-State Non-Inverting Buffer/Line Driver 74HC541
نحوه اتصال پایه های تراشه TTL74HC541
تذکر: دلیل استفاده از این تراشه در مدار این است که چون از چهار عدد سون سگمنت استفاده نموده ایم جریان کشیده شده از میکروکنترلر بدون واسط بالا خواهد رفت و این نیز خود یک مشکل در دقت دستگاه ایجاد خواهد نمود برای جلوگیری از این موضوع چون سرعت سیگنال تعویض سگمنت ها بالا می باشد به ناچار باید از یک تراشه راه انداز و تقویت کننده Buffer استفاده نماییم، من برای این پروژه این تراشه را انتخاب نمودم حال آنکه هر شخص با توجه به آند مشترک بودن یا کاتد مشترک بودن سون سگمنت ها می تواند تراشه مشابه دیگری را استفاده نماید البته عامل سرعت تعویض پورت ها از 0 به 1 و بلعکس باید مد نظر باشد در عمل مدار شدت نور سون سگمنت ها با توجه به این عامل و 8 عدد مقاومت متصل به آنها تعیین می شود.
برای دیدن در ابعاد واقعی بر روی عکس کلیک کنید.
لازم بذکر می باشد که مدار شامل بخشهای دیگری نیز می باشد که بعلت تجاری بودن پروژه از شرح سایر بخش ها در مدار خودداری نموده ام.
برای دیدن در ابعاد واقعی بر روی عکس کلیک کنید.
در شکل بالا شما با مقایسه اعداد نمایش داده شده بر روی سگمنت ها و عدد ورودی مدار که ضربدر 10 شده است چون برای تبدیل به میلی ولت در ابتدا آن را توسط مقاومت 10k تقسیم نموده ایم تا ولتاژ کاهش پیدا کرده و کمتر از رنج ولتاژ مرجع ما شود ولتاژ نشان داده شده 1.222mV می باشد که * 10 برابر با 12.22 V را نمایش میدهد. برای دیدن واضح تر با چپ کلیک بر روی عکس آن را در ابعاد بزرگتر ملاحظه نماید.
آزمایش تراشه TTL74541 :
در این بخش برای شما یک آزمایش در رابطه با نحوه کار با تراشه 74541 آورده شد همچنین شما می توانید با تغییر کدهای داده شد در جدول نمایش کاراکتر سون سگمنت و پایه لچ ترانزیستوری نحوه برنامه نویسی تراشه را مشاهده کنید همانطور که می دانید یک پروژه تشکیل شده از بخش های مختلف این فقط بخش کوچکی از نحوه برنامه نویسی تراشه برای یک ولتمتر یا آمپرمتر می باشد.
توجه: شما می توانید مدارهای طراحی شده بالا را در نرم افزار شبیه ساز Proteus v7 آزمایش کنید می توانید آنها را همراه با مثال های دیگر از لینک معرفی شده همین بخش دانلود نمائید.
توجه: مدار در دو شکل سخت افزار متفاوت تولید شده که در بخش های زیر این شکل ها و نحوه ارتباط آنها با سایر مدارات جانبی شرح داده خواهد شد.
گذرگاه ارتباط دو سیمه میکرو کنترلر AVR-TWI:
رابط سریال دوسیمه Tow Wire Serial Interface که در برخی مواقع به آن رابط I2C نیز می گویند در واقع رابط I2C یک پروتکل ارتباطی TWI است، اولین بار توسط شرکت Philips طراحی شد. این واسط از طریق دوسیم SCL-SDA که یکی برای انتقال اطلاعات و دیگری برای انتقال پالس ساعت. با وسایل جانبی ارتباط برقرار می کند. با این ارتباط می توان تا 128 دستگاه مختلف را از طریق دو خط گذرگاه یا دوسیم باهم شبکه بندی کرد. به منظور جلوگیری از تداخل دستگاهها باهم، به هر دستگاه یک آدرس منحصر به فرد از 0 تا 127 اختصاص می دهیم.
گذرگاه ارتباط دو سیمه میکرو کنترلر AVR-SPI:
واسط وسایل جانبی سریال Serial Peripheral Interface که اولین بار توسط شرکت موتورولا تدوین گردید، یک روش انتقال اطلاعات بصورت سریال سنکرون می باشد که در مدارات دیجیتال به صورت گسترده از آن استفاده می شود. در میکروکنترلرهای AVR از واسط SPI برای ارتباط با دیگر وسایل جانبی که از این واسط پشتیبانی می کنند، استفاده می شود. این واسط دارای سرعت انتقال بالا و برای فواصل کوتاه بکار می رود.
واسط سریال در میکرو کنترلرهای AVR دارای خصوصیات زیر است:
تذکر: توضیح کامل این دوبخش ارتباطی و نحوه برنامه نویسی در بخش آموزش همین وب سایت آورده شد است.
در شکل های زیر فرم PCB مدار پشت فیبر مدار آورده شده است مدل TWI
در شکل های زیر فرم PCB مدار پشت فیبر مدار آورده شده است مدل SPI
چرا از دو روش ارتباط و دو مدار متفاوت استفاده نموده ایم:
همانطور که میدانید از این پروژه می توان بصورت مدار مکمل برای مدارات دیگر استفاده نمود به همین دلیل برای ارتباط آن با سایر مدارات باید از یک رابط ارتباطی استفاده نمود که دو روش ذکر شده برای مدار بالا پیشنهاد می شود، نمونه ارتباط این پروژه با پروژه های دیگر در تصویر زیر آورده شده که برای کنترل یک منبع تغذیه دیجیتال و نمایش اطلاعات قرائت شده از طریق مدار ولت متر یا آمپر متر برروی LCD از آن استفاده شده.
تصاویری از مدار مونتاژ شده پروژه:
برای دیدن در ابعاد واقعی بر روی عکس کلیک کنید.
توجه: شما می توانید فیلم آزمایشها این مدار را هم از لینک معرفی شده زیر دانلود نمائید.
لینک های دانلود:
رمز فایل: www.Project-esisis.com
Project Electronic (007) Project 1
http://s2.picofile.com/file/7655370963/Project_Electronic_007_Project_1.zip.html
Digital Voltmeter-Ammeter AVR
http://s3.picofile.com/file/7657440000/Digital_Voltmeter_Ammeter_AVR.zip.html
(( سفارش برنامه ))
برای سفارش این پروژه با همین شکل و اجزاء و یا تغییر برنامه مورد نظر به دلخواه خود می توانید از روش های زیر اقدام نمائید، کد سفارش پروژه را ارسال کنید:
هزینه طراحی: SMS-> 0911 831 50 58
کد سفارش پروژه: 100pVA
سفارش پروژه >>> www.Project-esisis.com/Content/Page_Contact Us.html
نسخه ی pdf قابل دانلود این صفحه:
لینک دانلود:
http://s2.picofile.com/file/7657444515/Page_Project_7_Digital_Voltmeter_Ammeter.zip.html
رمز فایل: www.Project-esisis.com
تمام حقوق این وب سایت و مطالب آن متعلق به بزرگترین وب سایت آموزش الکترونیک می باشد و هرگونه کپی برداری از مطالب آن فقط با ذکر منبع مجاز است
Copyright © 2012 , project-esisis.com